Pesanan penaja:

presenting my second baby

sandal bunga-bunga
* tajuk lama: percaya padaku*


have fun!

Friday, February 3, 2012

Final year project- Si Mangkuk Tingkat



Perasan tak yang beberapa bulan lepas, saya remove mangkuk tingkat dari blog?


sebab nak publish dalam bentuk hardcopy


and now i'm presenting my first baby!



Si mangkuk tingkat tersayang, novel bulan Februari 2012


Rasa macam tak percaya!!


Sebab paling utama saya remove dari blog ialah ada watak yang berubah dan jalan cerita yang bertambah. Kalau still letak kat blog karang takut pening pulak.


Sebenarnya tak tahu nak tulis apa sebab masih rasa tergamam!


Terima kasih buat Kak Yah dan Kak Bib yang banyak bertungkus lumus untuk novel ini.


And to my friends, thanks for your support, especially for Kak Dida yang tolong bagi semangat bila kerja terbengkalai tengah jalan.



Ini copy paste dari Fb Jemari Seni


Seandai dirinya tercipta untukku, rela kumenjadi miliknya.

Impiannya satu dalam seribu.

“Nampak tak apa yang aku nampak, ni?”

Huh?

“Budak perempuan tu.”

“Yang tadi? Jadi?”

“Dia pakai baju kurung la.”

Eh, haah la!

“Benda yang aku cakap tadi bukan mustahil kan?”

Senyap.

“Kau nampak benda yang dia bawa tadi?”

Geleng.

“Mangkuk tingkat.”

Sejak dari itu, hatinya sudah terpaut pada Si Mangkuk Tingkat. Namun, pertemuan kedua mereka tak seindah yang diimpikan.

Sreeeeet!

Malaun mana nak mati melintas jalan macam rombongan orang kahwin ni???

“Cik adik manis, tak tahu lintas jalan ke?”

“Encik ni tak tahu bawa kereta ke? Ni dapat lesen terbang ke?” Suaranya memetir.

“Cik, lain kali kalau nak melintas, buat cara melintas. Bukan macam rombongan kahwin Cik Kiah.”

Takdir menemukan mereka atas jodoh keluarga. Apabila hati mula menerima, ada saja yang cemburu dan dengki menyelit di tengah kehidupan mereka.

Andai takdir Allah tertulis jodohmu itu dia, datanglah seribu orang sekalipun merebutnya, dia akan tetap menjadi milikmu.

+++

FAZIELA senang bercerita tentang kisah si juruterbang ini. Maklumlah, inilah impiannya dahulu. Pelajar tahun akhir jurusan Sains Gunaan ini menulis dengan bahasa yang santai dan membuat kita senyum, menangis dan ketawa hingga ke akhirnya.

__________________________________

ISBN: 978-967-5118-78-4

Harga: RM20.00 (Sem. Malaysia)/RM23.00 (Sabah/Sarawak)

Pesanan Online: Diskaun 20% - mulai 13 Feb. 2011



memandangkan saya sibuk dengan thesis, maka dengan adanya novel ini dapatlah mengubat hati kalian yang lara dek tuantanah malas nak update blog. hehe.

apalagi nak cakap? takde kut.



have a nice day everyone!



p/s: Beli, jangan tak beli!

Hehe!


28 comments:

just KD said...

ermmmmmz..ni yg buat kite tersenyum nih!!..suke,suke n suke,heheheheee..xsabo nk beli,hik hik hik hik...

Innocent said...

uwaaaaah!! ^__^ ta saban na beli..

keSENGALan teserlah.. said...

waaaaaaaa..
tak perasan pon cite ni dah remove.
n tatau ponnnn dah nak jadi novel ~
waaaaaaaaa lagik.

sukeeee =)

saadiah~~ said...

seriouslyyy???patot laaa remove cite nih dri blog..ok2..nk gi kdai buku n bli buku nih skrg...hehehe...

aiscream cokolat said...

MESTI beliiiii!!!! terima kasih laaa bnyk2 sbb wujudkan cite ni dalam versi cetak. gudluck cik writer~

aimajemma said...

seriously, i will find this novel..
mangkut tingkat neh, antara novel fav..

btw, tahniah..

ihaaz said...

yeahhh.. mesti beli punyer..

Anonymous said...

sukanya!!
tahniah cik writer.. :)

Anonymous said...

wow!congrtx anyway =)

Anonymous said...

eh...nak beli!!!

nur said...

congratz

zequest said...

cik writer~~~ cmne nk beli online????? waaaaaaaaaaaaaaaaa, excited terlebihhhh!!!!

paper_plane said...

thanks for the wishes

saya tak nak cakap awal2 pasal novel ni, biar dah comfirm baru nak announce. tak nak korang tunggu lama sangat.

btw, zequest, kalau nak beli online boleh pergi kat http://www.jemariseni.com/

available on 13hb feb.


thanks for your support!

Anonymous said...

akhirnyaaaaa......xsabar nak beli heheheh

Ednin said...

Kita baru sedaq kewujudan blog ni! Okay dah order! :D :D

Anonymous said...

dah beli n im reading now....so sweeeeet!!!!

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

oh well....i've read this and and and.....i love happy ending story..heheeh

yayyy...congrates faziela! ;)

Anonymous said...

dah habis bace novel ni....... best..... happy ending....

ainulrida said...

Hi, saya dah beli & saya dah baca habis & rasanya saya akan baca berulang kali. Suka sangat. All the best for your thesis & hopefully ada lagi cerita baru dari u.

jemjaa said...

Wah tuan tanah akhirnya mangkuk tingkat jd keluarga jemari seni. X nak beli dulu sbb nak tunggu pesta buku antarabangsa. Congrate ya. Suka sgt2.

warnawhite said...

i already read this mangkuk tingkat... cerita yg simple and best..thumb up to the sky...hehe...ashraf and ard ...

rad said...

gud job!!! well done...
make me keep smiling!!!
go go chaiyyo!!

cik lemon said...

wahai tuan tanah
anda dah buat saya jatuh suka dgn ashraff
gud job :D

cik nurul said...

best! satu mlm bersengkang mata abiskan novel ni. blh bantai gelak sorg2 pagi2 buta tu..

Anonymous said...

novel ni bes sgt2...
sweet~~~
dah byk kli bce. tp xbsn pn..
congrate for the writer...heheheh

Nur Imans said...

first time dtg blog ni.hr tu ada bc preview novel kat jemari seni sblum beli. skrg tgh bc novel ni..memang best stkt ni..hehhe..congrats ye:)-

Inash Versus said...

WAH! Faziela .. you know what .... 'Si Mangkuk Tingkat' ter-sangatlah BEST ! tak dapat nak gambarkan macam mana. Tengkiu published this story. Kapten Ashraff sangatlah cool. Tambah-II dia pilot. Membuat diriku lebih tertarik nak baca. Thanks a lotttt !! <3 :D

nur azwa rusli said...

salam kak Faziela, sy da baca novel Si Mangkuk Tingkat... tp baru sy baru jmpa blog akak.
kalau sy nak baca Si Mangkuk Tingkat versi blog boleh tak....
hihihih